Selecteer een pagina

8 miljoen euro voor creatieve projecten

Persbericht

Algemeen
Het kabinet trekt dit jaar acht miljoen euro uit voor de Creative Challenge Call. Hiermee willen minister Brinkhorst, staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) en staatssecretaris Van der Laan (Cultuur en Media) de samenwerking tussen de creatieve industrie en het bedrijfsleven stimuleren.


Het kabinet trekt dit jaar acht miljoen euro uit voor de Creative Challenge Call. Hiermee willen minister Brinkhorst, staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) en staatssecretaris Van der Laan (Cultuur en Media) de samenwerking tussen de creatieve industrie en het bedrijfsleven stimuleren. Van deze acht miljoen is drie miljoen euro bestemd voor minimaal dertig kleine projecten en vijf miljoen voor enkele grote projecten. Deze subsidieregeling vormt een onderdeel van een breder pakket acties, zoals beschreven in de brief Cultuur en Economie, Ons Creatieve Vermogen. De regeling is vrijdag 18 mei in de Staatscourant gepubliceerd.
De Creative Challenge Call is een oproep aan bedrijven, creatieve ondernemers en brancheverenigingen. Zij kunnen voorstellen indienen waarin netwerkvorming, kennisuitwisseling en samenwerking tussen de creatieve organisaties en het bedrijfsleven centraal staan. De subsidie voor de kleine projecten (maximaal 100.000 euro per project), wordt begin november 2006 toegekend. De vijf miljoen voor enkele grote projecten wordt in de loop van de zomer bekend gemaakt. De uitvoering is in handen van de EVD en Nederland Kennisland.

Auteur: ezinfo@postbus51.nl
468

Reactie verzenden

Share This