Selecteer een pagina

BMC partner van MMNieuws

Algemeen
Advies- en managementbureau BMC is een bureau met hart voor de publieke zaak, en zeker ook voor cultuur. Het wil met kennis en kunde een bijdrage leveren aan de kunst- en cultuursector. Een bijdrage die leidt tot

tevreden opdrachtgevers en culturele instellingen die kunnen floreren en zich doorontwikkelen tot flexibele, zakelijk opererende instellingen. Vanuit specifieke ervaring met zowel de instellingspraktijk als de over-heidspraktijk is BMC continu op zoek naar eigentijdse vormen van organiseren en accommoderen van culturele voorzieningen en naar nieuwe wegen die de kunst- en cultuursector minder afhankelijk maakt van subsidies.

De BMC-adviespraktijk in de kunst- en cultuursector bestaat inmiddels al meer dan tien jaar. Klanten zijn zowel overheden (Rijk, provincies en gemeenten) als culturele instellingen (musea, podia, kunstencentra etc).
BMC werkt door te adviseren over nieuw cultuurbeleid of bestaand beleid te evalueren. Door visies te ontwikkelen op de culturele infrastructuur van een stad of regio en te werken aan nieuwe huisvestings-concepten. Door interim-management te bieden: de directie van een culturele instelling of Hoofd Cultuur bij een van de overheden. Door evaluaties van instellingen te doen of hen bij zelfevaluaties te begeleiden. Door nieuwe
samenwerkingsverbanden op te zetten tussen culturele instellingen en fusieprocessen en verzelfstandigings-operaties te begeleiden.

Door nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen. Door een nieuwe visie op cultureelondernemerschap te bieden.

Deze activiteiten sluiten zeer goed aan bij de focus van MMNieuws. Ondersteuning bieden aan culturele en creatieve professionals op gebied van marketing en management is een zaak die we beiden delen. Dit themanummer over Creatieve Regio onder gasthoofdredacteurschap van BMC-adviseur Cor Wijn is een goed voorbeeld van de voordelen van het delen van onze kennis en expertise. BMC zal geregeld redactionele bijdragen gaan leveren aan MMNieuws.De journalistieke en redactionele onafhankelijkheid van MMNieuws blijft daarbij natuurlijk behouden. 
 
Wilt u meer informatie of eens doorpraten over wat BMC voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Pepijn Kuyper of Marco van Vulpen, via telefoonnummer 033 – 496 52 00. U kunt ook een e-mail sturen naar pepijnkuyper@bmc.nl of marcovanvulpen@bmc.nl.
Auteur: Tekst: Menno Heling
Referenties:  
468

Reactie verzenden

Share This