Selecteer een pagina

Boek: Hoe overleef ik een project

De valkuilen van projectmanagement

Algemeen

In rap tempo brengt uitgever Scriptum een reeks praktische managementboeken op de markt. Van Klaus D. Tumuscheit verscheen Hoe overleef ik een project? In ruim 200 paginas schetst de auteur een beeld van de valkuilen van projectmanagement en geeft aan hoe deze te omzeilen.

Projecten die vaak met veel enthousiasme worden opgezet, lopen even vaak ook weer stuk doordat de verantwoordelijken niet bedacht zijn op veel voorkomende valkuilen. Er gaat tijd verloren, er komt ruzie en het project raakt in een slip. Meer dan de helft van alle projecten mislukt dan ook vroegtijdig.

Klaus Tumuscheit put uit vijftien jaar praktijkervaring en beschrijft in een directe stijl en met veel gevoel voor humor de tien meest voorkomende bedreigingen die grote nadelige gevolgen kunnen hebben. Hij verwoordt hoe projecten getorpedeerd kunnen worden door sabotage, door kortingen op het budget, of door een aarzelende besluitvorming en geeft aan wat projectmanagers daar tegen kunnen doen.

In deel n schetst de auteur een project van het begin tot het eind en geeft aan waar de problemen ontstaan. Hij doet dit zowel vanuit het perspectief van de projectmanager als van de opdrachtgever. Deel twee geeft praktische tips voor het dagelijks werk. Deel drie, tenslotte, is gewijd aan meervoudig projectmanagement voor topmanagers. Ook hier weer: wat gaat er mis, waarom en wat is de rol van de manager.

Het boek bevat veel open deuren, maar deze kunnen kennelijk niet vaak genoeg worden ingetrapt. De lezer krijgt het gevoel dat hij eigenlijk wel weet hoe het zou moeten, maar de technieken nog niet (voldoende) beheerst. Deze herkenbaarheid maakt het boek goed bruikbaar en prettig leesbaar. Een recht voor zijn raap-boek: uit de praktijk, voor de praktijk.

Auteur: KB
Referenties: Hoe overleef ik een project, Klaus D. Tumuscheit, website www.scriptum.nl ISBN 9789055941421
468

Reactie verzenden

Share This