Selecteer een pagina

EKKO naar de toekomst

Algemeen

In de aankomende tien jaar weet EKKO de progressieve programmering waar het om bekend staat vast te houden, maar durft het ook risico’s te nemen om in te spelen op veranderende behoeften. Dankzij internet krijgt het publiek bredere interesses, is beter onderlegd en iedereen is recensent (en dus ook promotor). Dat is misschien een kwetsbaarheid, maar als EKKO dicht bij z’n missie blijft, biedt dit juist ook kansen. EKKO ontdekt en verrast, is ons credo!

 


Sociale media worden nog veel belangrijker dan ze nu al zijn en zullen op den duur waarschijnlijk het belangrijkste platform worden in onze marketing. Intensieve en duurzame samenwerkingsverbanden binnen de industrie zullen ontstaan op het gebied van collectieve promotie en innovatie. Besparingen en kansen kunnen worden gecreëerd om nieuwe inkomstenbronnen te generen. De toekomst houdt in: samenwerken binnen de industrie, maar zeker ook daarbuiten, partnerships intensiveren, efficiënter gebruik maken van ruimten en gebruik maken van de voordelen van grote personeelsbestanden en communities. Het educatieve karakter van EKKO zal ook verder worden ontwikkeld, met name op het gebied van techniek. Hierbij is een heuse EKKO Acadamy zeker niet uit te sluiten.

EKKO is de kweekvijver voor de sector en de early adopter voor de hypes van morgen. Tot slot is Utrecht met Leidsche Rijn een nieuw, onontgonnen gebied rijker. Een nieuw stadsdeel dat met meer dan 100.000 nieuwe inwoners zo groot wordt als Leeuwarden. EKKO zal zich de komende jaren sterk gaan verankeren in dit nieuwe gebied. Het komende decennium wordt in ieder geval geen periode van moeilijkheden en onzekere jaren, maar een decennium vol van kansen en nieuwe mogelijkheden die – mits je je blik er op werpt – open en bloot voor de voeten liggen.

Auteur: Andre Baars Andre Baars is directeur van EKKO in Utrecht. EKKO is één van de meest toonaangevende poppodia van Nederland waar nationale en internationale bands en DJ’s optreden (albaars@ziggo.nl)
468

Reactie verzenden

Share This