Selecteer een pagina

EURO 2000

Algemeen
Meerwaarde Onderzoeksadvies is, in samenwerking met Diopter, TNO Inro, Sliepen Consultancy en het NRIT, bezig met een onderzoek naar de kosten en baten van het Europees Kampioenschap voetbal voor Nederland. Dit is een onderzoek in opdracht van de ministeries van Economische Zaken, Volksgezondheid Welzijn en Sport en Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, het Nederlands Bureau voor Toerisme en de vier speelsteden (Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en Eindhoven).


De doelstelling van het onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de lusten en lasten van het evenement voor de Nederlandse samenleving. Dit gebeurt door het inventariseren van de opbrengsten en de kosten voor verschillende maatschappelijke groepen, zoals het bedrijfsleven in de vier speelsteden, de inwoners van deze steden en de overheden, inclusief de Rijksoverheid. Ook wordt er aandacht besteed aan de gevolgen voor de rest van Nederland. Naast financile gegevens worden er ook minder tastbare effecten als Hollandpromotie en overlast in het onderzoek betrokken.

De eindrapportage wordt verwacht in oktober 2000. Inmiddels is er een eerste rapport verschenen dat een prognose geeft van de economische impact van het evenement. Volgens deze prognose bedraagt die ca. 270 miljoen gulden. Het rapport kan gedownload worden via www.meerwaarde.com.
In oktober/november besteden wij in MMNieuws aandacht aan de uitkomsten van het onderzoek.

Referenties: Meer informatie: www. meerwaarde.nl
468

Reactie verzenden

Share This