Selecteer een pagina

EUROPE TALKS TICKETS 2007 IN HET TEKEN VAN TECHNOLOGISCHE ONTWIKKELING

Algemeen
Computergestuurde kassasystemen, mobile ticketing, complexe software voor ticketprinters, en E-tickets: allemaal populaire onderwerpen tijdens de achttiende editie van Europe Talks Tickets (ETT). ETT 2007Conference and Exhibition vond afgelopen maand plaats in het Okura Hotel in Amsterdam. De conferentie en de beurs hebben een internationaal karakter, en vormen jaarlijks een belangrijk meeting point voor velen die willen voorlopen op de technologische ontwikkelingen en willen signaleren wat andere bedrijven op dit gebied doen.


NETWERKEN OP DE ETT EXHIBITION
Een belangrijk onderdeel van het ticketing-event was de ETT Exhibition. Op deze beurs waren de stands van uiteenlopende bedrijven te vinden. Zo waren er naast de grote ticketing-bedrijven als TicketMaster, ook stands van bedrijven waarvan hun core business bestaat uit het toeleveren voor deze markt. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf als DOT Technologie dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van software voor ticketprinters of aan Noctua, een bedrijf dat gespecialiseerd is in kassasystemen.

ITS OUT OF CONTROL!
Naast de beurs stonden er tijdens de ETT Conference diverse presentaties op het programma. Veel interessante onderwerpen passeerden dan ook de revue. Zo konden de ETT deelnemers naar de fascinerende presentatie The future of technology van de gebroeders Creemers.
Rob Creemers is een professioneel trendwatcher en is gespecialiseerd in het analyseren van toekomstige technologische ontwikkelingen. In zijn presentatie waarschuwde hij voor de steeds groter wordende macht van de chip. Verder wees Creemers het publiek op de gevolgen van de explosieve groei van het internet die zich de komende jaren zal gaan voltrekken. Niet alleen print media, maar ook softwaregigant Microsoft zal de groei aan den lijve moeten ondervinden. Zo zullen computerprogrammas in de toekomst niet meer op de pc zijn opgeslagen, maar zullen deze door Google op het internet worden aangeboden. Daarbij moeten we volgens Creemers de opmars van Aziatische landen als China en India niet onderschatten. Creemers ontdekt een tendens van uit de hand lopende groei. Its out of control, riep hij constant de zaal in. Niet alleen de wereldwijde klimaatverandering, maar ook de vergaande technologie dwingen ons op mondiaal niveau over onze problemen na te denken, anders zullen we ons zelf vernietigen. En daarmee sloot Creemers zijn presentatie af.
Het tweede gedeelte van de presentatie werd ingevuld door zijn broer Marcel Creemers. Marcel Creemers is hoogleraar Informatie-systemen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In zijn presentatie stond het ontdekken van de imperfecties binnen je bedrijf en het daartoe ondernemen van actie centraal. Hierdoor denk je verder dan andere bedrijven hebben gedaan en het gevolg is een voorsprong op de concurrent. Om zijn filosofie verder toe te lichten gaf hij het voorbeeld van de succesvolle supermarktketen FreshDirect in New York. Set higher goals is het belangrijkste advies dat hij het publiek wilde meegeven.
Andere presentaties tijdens de ETT Conference waren o.a. van David Dixon over het bijeen brengen van kapitaal en het maximaliseren van inkomsten voor instellingen als theaters. De presentatie European Overview bleek zeer populair onder de deelnemers. Tijdens de presentatie kregen vooraanstaande ticketing bedrijven het woord. De geselecteerde marktleiders vertelden over de markten waarbinnen zij in Europa opereren.

Auteur: Suzanne van Hooff redactie@mmnieuws.nl
468

Reactie verzenden

Share This