Selecteer een pagina

Haags Uitburo maakt cultuurbezoek makkelijk

Algemeen

Op 7 september 2003 opende het Haags Uitburo haar deuren. Informatie en tickets over alles wat zich afspeelt op cultureel gebied in de regio Haaglanden, zoals theatervoorstellingen, musicals, evenementen en popconcerten, kunnen voortaan op n centraal punt verkregen worden. Tot voor kort bestonden er meerdere aanbieders en wist de klant vaak niet bij welk loket hij of zij aan het juiste adres was. Met de komst van het Haags Uitburo is dat nu verleden tijd.

En adres voor alle toegangskaarten en informatie
De Haagse culturele sector bundelt hiermee haar krachten als het aankomt op het vermarkten van alle regionale culture evenementen. Daarnaast beschikt het Haags Uitburo dankzij De Reserveerlijn en Ticketservice Nederland ook over toegangskaarten voor grote popconcerten en musicals in Nederland. Het Haags Uitburo is opgezet in partnership en naar model van het Amsterdamse Uitburo en is een onderdeel van Den Haag Marketing, dat als doel heeft Den Haag te promoten.

Uitgaan wordt makkelijker gemaakt
Het Haags Uitburo heeft als doelstelling het cultuurbezoek te stimuleren en het uitgaan voor het publiek te vergemakkelijken. De Ticketshop beschikt daarom ook over een telefonische ticketservice waar het publiek eenvoudig en snel tickets kan bestellen. Op de internetsite kunnen de tickets zelfs online worden geboekt en is eveneens uitgebreide informatie beschikbaar (agenda, tips, recensies, nieuws). Feitelijk is de komst van het Haags Uitburo een uitbreiding van de activiteiten van Uitpost Haaglanden. Zij verzorgt ook al de Uitpas, het Uitmagazine, de abonnementencampagne en diverse 65+ arrangementen. De activiteiten worden dankzij deze opzet perfect gecordineerd en versnippering van de werkzaamheden wordt voorkomen.

Inspelen op mogelijkheden
In de toekomst is het zelfs mogelijk om kaarten telefonisch via sms-diensten en i-mode te bestellen. Ook wordt er hard gewerkt aan interactieve informatiediensten zoals Uitmail, waarmee men informatie kan opvragen die is afgestemd op ieders persoonlijke behoefte. Met deze ontwikkelingen speelt het Haags Uitburo in op het beleidsplan van de afdeling Kunst en Cultuur van de Gemeente Den Haag en geeft het invulling aan het beleidsplan van de afdeling Kunst en Cultuur van de gemeente Den Haag. Daarin werd de noodzaak benadrukt om de samenwerking tussen culture instellingen te intensiveren en verder te professionaliseren.

Betrouwbare partners voor geslaagde opzet
De Haagsche Courant, waarvan het bespreekbureau is overgenomen, fungeert als promotionele partner om de doelstellingen te halen. Om de grote informatiestroom probleemloos te verwerken levert het Amsterdams Uitburo de infrastructuur en de evenementendatabase. Hierdoor worden kennis en ervaringen gedeeld. De start van het project is begeleid door De Trommel, een specialistisch bureau in Nederland voor onderzoek, advies en projectmanagement in de culturele- en uitgaanssector. De gemeente Den Haag levert financile ondersteuning om het project van de grond te krijgen. Naast de eigen toekomstperspectieven zal het Haags Uitburo ook de landelijke ontwikkelingen op het gebied van kaartdistributie voor podiumkunsten nauwlettend blijven volgen.

Meer informatie is verkrijgbaar via de website
www.haagsuitburo.nl of telefonisch via telefoonnummer
070 361 88 70
Mediasectie:
KvK Regio Haaglanden
Binnenlands Bestuur
Vereniging Nederlandse Gemeenten
Stadskrant Den Haag

Auteur: Mirjam Ruijters en Anatal Perlin

468

Reactie verzenden

Share This