Selecteer een pagina

HKU stimuleert ondernemerschap

Algemeen
Op 7 mei was de officile kick-off van COCI: Centrum van Ondernemerschap in de Creatieve Industrie. Tijdens deze -kick-off werd onder andere een ondernemerschapsleerlijn -gepresenteerd. Ook was er een animatie te zien waarin betrokken partijen zoals de provincie Utrecht, Senter Novem en Kunstenaars&CO reageren op de plannen van COCI.


De HKU heeft COCI opgericht om ondernemerschap in het kunst-onderwijs verder te stimuleren. De HKU wil kunstenaars afleveren die niet alleen kunst kunnen maken, maar ook weten hoe ze daar geld mee kunnen verdienen. Binnen de kunstensector en ook daarbuiten in de publieke en profitsector.

Ondernemerschapsleerlijn
De Faculteit Theater voert vanaf september 2008 de ondernemer-schapsleerlijn in. Dat betekent dat studenten van alle afstudeer-richtingen een groter en gezamenlijk programma van zakelijke
kanten van de beroepspraktijk en werkveldorintatie krijgen.

Projectonderwijs
Een ander voorbeeld van de activiteiten van COCI is de ondersteuning van de invoering van projectonderwijs bij de Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving. Vanaf september gaan vierdejaarsstudenten onder goede begeleiding projectopdrachten doen voor externe op–drachtgevers. Deze onderwijsvorm wordt al met veel succes toe-gepast bij de faculteiten Kunst en Economie en Kunst, Media & Technologie van de HKU.

Doelstellingen COCI
COCI wil de komende vier jaar drie doelstellingen bereiken. De eerste is dat alle HKU-afstudeerders (ca 800 per jaar) in 2011 een onder-nemen-de houding hebben ontwikkeld. De tweede is dat alle studenten tijdens hun studie expliciet geprikkeld worden de keuze te maken al dan niet een eigen onderneming te starten. De laatste is om alle HKU-studenten die een eigen onderneming starten, de benodigde kennis, vaardigheden en netwerken te bieden tijdens en tot 1,5 jaar na hun studie.

Auteur: HKU/ Babet Kroon babet.kroon@ke.hku.nl
468

Reactie verzenden

Share This