Selecteer een pagina

In heerlen gebeurt het?

Algemeen
In het wijkactieplan van de Heerlense krachtwijk Meezenbroek behoort het stimuleren en ontwikkelen van de creatieve industrie tot n van de doelen. Wat de creatieve industrie betreft, heeft Heerlen nog een inhaalslag te maken ten opzichte van andere steden, vertelt Carola van Iersel van de gemeente Heerlen. We lopen er tegenaan dat wijkontwikkeling een fysiek verhaal is waarbij wij vaak de inhoud missen, maar het belang van het investeren in creatieve industrie wordt politiek gesteund. Van Iersel en haar collegas streven ernaar de bewoners het gevoel te geven dat de wijk van hen is. Met cultuur en de creatieve industrie valt hierbij veel te bereiken en de creatieve industrie brengt bovendien levendigheid in en beweging naar de wijk.


Startende ondernemers
Door het StartersCentrum, dat onderdeel is van de Kamer van Koophandel, is onderzoek gedaan naar de buurteconomie in Heerlen. Daarbij zijn ook de raakvlakken met de creatieve industrie onderzocht. In Meezenbroek wonen veel autochtone en allochtone bewoners. De gemeente wil in samenwerking met beide doelgroepen komen tot de invulling van de openbare ruimte, zodat beide er zich thuis voelen. Daarnaast ziet Van Iersel volop ondernemerswil bij de allochtonen in de wijk. Creatieve industrie kan hierbij ingezet worden als instrument om hen te bereiken.

Kweekvijver voor jong talent
Mediascapers is een kweekvijver van mediatalent en heeft van de gemeente de opdracht gekregen om een multimediaal kunstproject te ontwikkelen. Dit op communicatie gerichte project moet de buurt een stem geven. Door te werken met jong talent uit de wijk en ze in te zetten op projecten worden de bewoners actief betrokken bij de ontwikkelingen in hun wijk.

Auteur: redactie@mmnieuws.nl
468

Reactie verzenden

Share This