Selecteer een pagina

In rotterdam gebeurt het?

Algemeen
Carolien van den Akker van Nieuwe Garde Rotterdam (www.nieuwegarde.nl), een netwerkorganisatie voor jonge creatieven, vindt de nieuwe rol die woningcorporaties in gaan nemen en de invulling ervan erg interessant. Op uitnodiging van woningcorporatie Woonbron is Nieuwe Garde hierover gaan meedenken. We denken na over de kwaliteit van recreren en wonen in de stad Rotterdam, en dat gaat verder dan puur huisvesting, aldus Van den Akker. Wat Nieuwe Garde aantrekkelijk maakt voor een woningcorporatie is onze vorm van netwerkorganisatie en de andere manier van denken.


Pressure Cooker
In samenwerking met Woonbron organiseert Nieuwe Garde het project Pressure Cooker, een brainstormsnelkookpan vol creativiteit. Een commercieel bedrijf draagt een case aan waarmee het worstelt en een groep creatieven uit Rotterdam brainstormen om zo nieuwe producten te ontwikkelen. In ruil daarvoor krijgen zij een masterclass aangeboden en netwerkmogelijkheden met potentile opdrachtgevers.

De Machinist
De deelgemeente Delfshaven zoekt actief naar manieren om creatief ondernemerschap te ondersteunen. De gemeente gelooft dat de creatieve indus-trie de kwaliteit van leven verbetert en bepaalt hoe een stad aanvoelt. Op de kop van Coolhaven wordt onderzocht hoe de voormalige Machinistenschool ingericht kan worden als creatieve verzamelplek. De lokale overheid faciliteert de creatieve industrie door het bieden van fysieke ruimte, maar ook door bij te dragen aan het opbouwen van netwerken en sociale structuren. Opdrachtgevers en -nemers moeten elkaar kunnen vinden, en het liefst binnen Rotterdam zelf.

Auteur: redactie@mmnieuws.nl
468

Reactie verzenden

Share This