Selecteer een pagina

ISH GOES CORPORATE

Algemeen
MMNieuws besteedt in ieder nummer aandacht aan een van de voor de Creative Challenge Call-subsidies geselecteerde instituten of organisaties. Dit keer aandacht voor de activiteiten die ISH in dit kader onder-neemt.


ISH is een theatergroep die gespecialiseerd is in het maken van dynamisch en hedendaags theater voor jongeren. ISH veroverde de theaterpodia met verschillende voorstellingen, waarbij de meest uiteenlopende disciplines met elkaar werden vermengd: dans en spectaculaire stunts op inline skates, street- en breakdance, rap, muziek van een live DJ, videokunst, fun sports, martial arts, acrobatiek en zelfs bungee jumping maakten deel uit van de producties.
De groep bestaat vr en achter de schermen uit jonge mensen tussen 20 en 35 jaar: het idee en initiatief voor deze voorstellingen komt van Marco Gerris (bij oprichting in 1999 23 jaar).

In de zomer van 2006 heeft ISH besloten haar banden met het bedrijfsleven strakker aan te trekken. Door middel van het ontwikkelen van het project ISH goes Corporate wil Stichting ISH een brug slaan tussen de industrile en de creatieve sector. Binnen dit project staan themas als netwerkvorming, kennisuitwisseling en samenwerking centraal. Door interactie tussen beide bedrijfstakken te bevorderen wordt de mogelijkheid op samenwerking groter. Daarnaast krijgen de verscheidene bedrijven de mogelijkheid informatie uit te wisselen, van elkaars bedrijfsvoering te leren en nieuwe inzichten en inspiratie op te doen. ISH richt zich op het opbouwen van een intensief en hecht netwerk van bedrijven uit uiteenlopende branches.
ISH ontwikkelt samen met de HKU afdeling Kunst en Techniek speciaal voor dit project een webcommunity voor de betrokken bedrijven en de betrokken ISH-ers. Zo kunnen ontstane contacten virtueel worden voortgezet en de netwerkvorming worden ondersteund.

MAANDELIJKSE BIJEENKOMSTEN
ISH goes Corporate wordt een project waarbij Stichting ISH een viertal maandelijkse bijeenkomsten organiseert. Deze bijeenkomsten vinden plaats op 29 mei, 5 juni, 12 juni en 26 juni as in Het Onderpand, het huis waar ISH meer dan een jaar geleden haar opleiding het ISH Institute startte. Een plek waar jongeren uit alle hoeken van de samenleving een kans krijgen hun talenten te ontwikkelen en die op hun beurt weer door te geven aan anderen. In het pand zijn dagelijks de jongeren van JuniorISH, TrainISH tot de ISH masters aanwezig om te trainen, te jammen en lessen te volgen. De bedrijven maken zodoende op een natuurlijke en directe manier kennis met de dynamiek en hectiek die het ISH Institute met zich mee brengt.

Aan elke bijeenkomst nemen vier uiteenlopende bedrijven of instellingen met vijf werknemers deel. Al deze werknemers zullen een (inter)actieve rol spelen binnen het ISH goes Corporate project. De bijeenkomsten starten met een demo van de professionele ISH cast. De meest spetterende scnes van zes jaar ISH-voorstellingen zijn samen verpakt in een 20 minuten durende uitvoering. Na de demo gaan de deelnemers zelf actief en fysiek aan de slag in diverse workshops. De workshops worden geleid door een ISH-master in disciplines als: breakdance, streetdance, making beats, beatboxing, DJ-scratching en martial arts. Per groepje wordt gezamenlijk toegewerkt naar een presentatiemoment. Dit proces geeft de groepen het benodigde inzicht in de werkwijze van ISH en bevordert de teamgeest in de groepen.

Verder houden Gerard Cornelisse, uitvoerend producent van Olbe Producties (met vele nationale en internationale voorstellingen bekroond) en Marco Gerris, artistiek leider van ISH, een toespraak. Marco Gerris zal vertellen over de unieke samenstelling en het artistieke succes van ISH. Naast deze sprekers zullen ook internationale sprekers het woord nemen tijdens ISH goes Corporate over de samenwerking tussen creatieve organisaties en het bedrijfsleven. Internationale sprekers zullen vertellen over de situatie in het land van herkomst en hoe men aldaar kijkt naar de relatie tussen de culturele sector en het bedrijfsleven. De internationale ervaringen die ISH heeft, zullen een meerwaarde geven aan de bijeenkomsten.

SLOTBIJEENKOMST
Als afsluiting organiseert ISH een vijfde bijeenkomst op 5 oktober 2007. Op deze slotbijeenkomst zullen alle 80 deelnemers aanwezig zijn. In een speednetwork sessie van een paar minuten per deelnemer stellen de deelnemers zich aan elkaar voor en vertellen ze heel kort hoe ze de opgedane ervaring van de vorige bijeenkomst in praktijk gaan brengen in hun dagelijks werk. Tijdens de maandbijeenkomsten wordt er een making-of filmpje gemaakt waarin alle deelnemers zich voorstellen. Aan de hand van dat filmpje zorgt Martijn Aslander, professioneel netwerker, ervoor dat de juiste mensen aan elkaar worden verbonden in de speednetwork sessies. De avond wordt verder gevuld met diverse optredens en gastsprekers die ISH goes Corporate succesvol moeten afsluiten.

De ISH-bijeenkomsten zijn besloten en alleen toegankelijk voor hen die zich hebben opgegeven. Wel is het zo dat iedereen zich op kan geven! Dat kan bij Geraldine van Oversteeg (e-mail: geraldine@olbe.nl).
Alle bijeenkomsten vinden alle plaats in Het Onderpand, Willinklaan 3-5, 1067 SL Amsterdam

Auteur: Leonie Kruisinga www.ish-events.com
468

Reactie verzenden

Share This