Selecteer een pagina

Jeroen Bosch jaar 2001

’s Hertogenbosch

Algemeen

In het kader van het Jeroen Bosch jaar 2001 organiseert Stichting Bosse Nova, voorheen o.a. verantwoordelijk voor het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch, in opdracht van de gemeente een dertigtal culturele, cultuurhistorische en toeristische activiteiten in de periode van april tot december 2001.

Een korte opsomming:
– De kunstmanifestatie Garden of Delight met tentoonstellingen van werk van hedendaagse kunstenaars, gebaseerd op het gelijknamige schilderij van Jeroen Bosch, en verder met workshops, een kunstvaarroute langs de Groote Stroom en een project voor leerlingen van Bossche basisscholen.
– De wereld van Bosch. Een interactieve tentoonstelling over de tijd dat Jeroen Bosch leefde in s-Hertogenbosch, in het Noordbrabants Museum
– Panorama op de wereld. Een tentoonstelling van landschappen van Bosch en tijdgenoten, eveneens in het Noordbrabants Museum
– Een brononderzoek in opdracht van het Stadsarchief i.s.m. het museum Boymans van Beuningen.
De resultaten zullen worden gepubliceerd op de website, in de catalogus bij de tentoonstelling in
Rotterdam en tijdens een internationaal symposium
– Verder: verschillende theater-, muziek en filmfestivals, zoals Het Circus van Jeroen Bosch door Flairck, stadswandelingen en een route langs de gebouwen die iets met Bosch te maken hebben in het kader van de Open monumentendag, vestingstedendagen, publiCaties en lezingen.

Referenties: Voor informatie en reacties: www.jeroenboschjaar.nl
468

Reactie verzenden

Share This