Selecteer een pagina

Kinderen zijn welkom in De Club

Algemeen

Mazzo, Roxy en It werden voor korte of langere tijd vanwege hun lakse deurbeleid dichtgetimmerd, maar wie had durven voorspellen dat De Club in Odeon aan de Amsterdamse Singel geen genade zou kennen met de zwarte werkbroek van mijn partner?
Sinds de vernietigende brand is Odeon alweer bijna twee jaar aan de gang, maar gezien het vernieuwende leisure-concept geldt De Club als een aanbeveling op de zondagmiddag. Je kunt er iedere zondag van vier uur tot middernacht dansen, eten en er is zelfs kinderopvang. Dat is nog eens comfortabel uitgaan op zondagmiddag, en toch doorvoed, uitgerust en fris op maandag weer aan het werk.
Bij mijn voorgenomen bezoek met partner en zoon worden we geconfronteerd met het strenge deurbeleid. De zwarte workers-broek van mijn partner wordt vanwege de tricotstof bestempeld als trainingsbroek. Hij mag niet naar binnen. In je hoofd duelleren op zon moment begrip, ongeloof en woede. Een dresscode op zondagmiddag in Odeon, noodzakelijk om het binnen gezellig te
houden.
Mijn tweede poging, ditmaal met vriendinnen, heeft meer succes. En zo kunnen we dan alsnog genieten van dit prachtige oude gebouw, omgebouwd tot theater/discotheek en een prachtige locatie voor De Club. Elke verdieping heeft zijn eigen sfeer en activiteit. In de grote zaal boven draaien djs voornamelijk disco, soul, en funk, en is er een podium waar in de vooravond een band optreedt. Op de begane grond is een zaal waar een dj freestyle muziek draait en hiernaast zetelt tot tien uur (!) de kinderopvang (van 2 t/m 11 jaar) met twee professionele kinderjuffen en veel speelgoed. De kelder wordt (keuken open tot tien uur) in beslag genomen door Le Restaurant. Hier kun je een wekelijks wisselend menu voor twee tientjes nuttigen, of een soep of een tosti bestellen.
Is het rond de klok van zes uur nog rustig te noemen, zo druk is het twee uur later. Verdwenen is het kleine spul dat we net nog zo vrolijk tussen het volwassen uitgaanspubliek zagen rondlopen in het gezelschap van ouders en vrienden. Het publiek is nu overwegend 25+; bezoekers met een zekere trendgevoeligheid, heel divers en hittebestendig. De muziek is goed, maar hard en schel. Bij de kinderopvang is de drukte wisselend. Ook hier spelende ouders met hun kinderen; na acht uur is het ook niet meer te doen om je kinderen in de massa te laten staan of erger nog, te moeten zoeken. Ouders met kleine kinderen houden het voorgezien.
Klaarblijkelijk is er grote behoefte aan een echte uitgaansmogelijkheid op zondagmiddag. De combinatie van dansen en de mogelijkheid van eten, drinken en kinderopvang maakt De Club aantrekkelijk voor trendy jonge mensen, al of niet met kinderen. Een leuke aanvulling wellicht ook op het winkelbezoek aan de Amsterdamse binnenstad. Slim was in ieder geval om bij de opening bekende jonge tv-sterren uit te nodigen. De Club is populair.
Succes heeft ook een keerzijde. De buren klagen over geluidsoverlast en er komen ledenpasjes. Behalve trainingsbroeken is na 21.00 uur dan helemaal niemand meer welkom, tenzij je Clublid wil worden.

Auteur: Janine van Rooijen
468

Reactie verzenden

Share This