Selecteer een pagina

Lezersreactie

Algemeen

Geachte MMN-redactie,

In MMNieuws 4 las ik uw recensie van de site van de Raad voor Cultuur. Op deze site wordt ook het advies openbaar gemaakt dat de Raad heeft uitgebracht aan de staatssecretaris over wie naar haar oordeel subsidie krijgt of verliest. Vanaf maandag 15 mei 12.00 uur was dat advies te lezen op www.cultuur.nl. De medewerkers van mijn instelling kregen op die site te lezen dat de kans levensgroot is dat men per januari 2001 collectief werkloos is.
De Raad heeft in al haar interactiviteit gemeend vier jaar lang te moeten zwijgen over de prestaties van Teneeter, waarna ze zonder overleg of signaal haar negatieve oordeel op haar website meende te moeten plaatsen. Bovendien is dat oordeel niet feitelijk, maar subjectief en insinuerend gesteld en de rapportage waarop de Raad haar mening baseert, niet openbaar.
Niets dynamisch, niets interactief, maar statisch en dirigistisch.
Een grotere spagaat tussen vorm en inhoud kan ik me nauwelijks voorstellen. Dat de website vervolgens een Award heeft gekregen in het kader van het overheidsproject Communicatie Overheid Burger is zonder meer bizar.

Auteur: Rinus Knobel, artistiek leider Theatergezelschap Teneeter
Referenties: Zie ook www.teneeter.nl
468

Reactie verzenden

Share This