Selecteer een pagina

MMNieuws volgende Maand:

Algemeen

Stadsranden
Culturele activiteiten verplaatsen zich van stedelijke centra naar suburbs en stadsranden. Grote amusementsconsortia zoals Time Warner en Endemol koloniseren de publieke ruimte die voorheen voorbehouden was voor cultuurconsumptie. Waar staat de overheid in deze ontwikkeling? Het Walter Maas Huis bracht de stadssocioloog Hans Mommaas, de etnomusicoloog Ceylan Utlu, de muziekjournalist Stan Rijven en cultuurprofessionals bij elkaar voor een analyse.

Zondagsdrukte
Het stedelijk toerisme, de koopzondagen, missen hun uitwerking op het bezoek aan theater, musea en pretparken niet. De meeste attractieparken zijn ver weg van de stadscentra. Zij profiteren nauwelijks mee. Wat doen zij eraan om het bezoek vast te houden? Hoe reageren de culturele instellingen, vaak wel midden in het (winkel) centrum, op de zondagsdrukte?

Plantentuinen
De 75 hortussen, botanische-, heem- en kruidentuinen die grote delen van het jaar voor het publiek open zijn, trokken in 1997 in totaal 1,612 miljoen bezoekers. Meer cijfers (inkomsten, subsidies etcetera) van het CBS.

468

Reactie verzenden

Share This