Selecteer een pagina

Na afloop snel naar huis

Algemeen
De avond van het geplande bezoek aan het nieuwe theater de Meervaart in Amsterdam-Osdorp belooft een verrassing te worden: een luisterconcert van de Nederlandse band Van Dik Hout.


De Meervaart heeft een grote zaal met 800 zitplaatsen (of 2.100 staanplaatsen) en een kleine zaal met 250 zitplaatsen. Een ingrijpende verbouwing heeft twee jaar geduurd. In de zaal zijn de stoelen ruim opgezet, zodat er genoeg loop- en beenruimte is. De zaal kleurt warm met zijn rode stoelen. De foyer heeft een prachtig lijnenspel en is modern. De bediening is verzorgd, net als de ruime garderobe met voldoende medewerkers. Achter de schermen ziet het er ook netjes uit, al ogen de kleedkamers onpersoonlijk en ongezellig. En voor de gezelligheid n afloop zijn artiest en publiek in Osdorp aangewezen op het artiestencaf in het theater.

Om de Meervaart te vinden hoef je overigens niet lang te zoeken. Het theater is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer n met de auto. Voor de autobezitter is de Meervaart zelfs een paradijs op aarde. Er is volop parkeergelegenheid. Dat is in de binnenstad wel anders! Maar wie er aan het eind van de avond voor kiest om met het openbaar vervoer te reizen is gewaarschuwd: het is wat je noemt rustig op straat en je loopt het risico te zijn aangewezen op het nachtnet of een taxi. Nee, de omgeving van de Meervaart is niet wat je noemt aantrekkelijk.

Het aanbod aan voorstellingen is veel en zeer divers; van pop tot opera, van dans tot toneel. Opvallend zijn de vele jeugdvoorstellingen.

Nederlandse popgroepen blijken de comfortabele theaters massaal te hebben ontdekt voor tournees met (f)luisterrepertoire. Er zijn zelfs complete arrangementen te boeken voor Van Dik Hout, Blf en de Kast.

Is het verwarrend om in een theater een concert van een popgroep bij te wonen? Ja, het werd in het begin zelfs letterlijk gevraagd of dansen was toegestaan, kijkend naar de luxe rode stoelen. Natuurlijk vond de zanger het goed. Maar echt gedanst werd er niet. Onbeantwoord bleef of dat nu aan de muziek, het publiek of de zaal lag.
Alleen op het balkon werd het toch nog gezellig.

Auteur: Caro Bonink
468

Reactie verzenden

Share This