Selecteer een pagina

Opgemerkt: www.knpsl.krnt.nl/cultuur over Festivals en Evenementen

Rubriek: Opgemerkt

Algemeen
Hieronder een selectie van interessante artikelen uit de culturele pers over het thema Festivals en Evenementen. Lees deze artikelen verder via de website www.knpsl.krnt.nl


Medium met ongewisse toekomst bedreigt videofestival:
E-cultuur, wat is dat?
Het World Wide Video Festival (WWVF) is vandaag beginnen aan zijn 21ste editie. Het is waarschijnlijk de laatste als het aan de Raad voor Cultuur ligt. Videokunst moet als gevestigde orde plaatsmaken voor e-cultuur, de schimmige wereld van computerkunst en nieuwe media. In het komende kunstenplan krijgt WWVF geen subsidie meer, in het vorige kunstenplan kregen ze nog 292.360 euro.
De Volkskrant, 10 juni 2004

In Amsterdam kan niks: Festivals en kunstinstellingen klagen over heel erg luie gemeente
Vernieuwde kunst heeft het moeilijk in Amsterdam, gewaardeerde festivals wijken uit naar Rotterdam. Tijdens een themaavond in restaurant Elf in het TPG-gebouw werd duidelijk dat er in Amsterdam eigenlijk niets mogelijk is. De gemeente is lui en werkt niet mee.
Het Parool, 4 juni 2004

Nuchter blijven: Stijgt het water de festivals naar de
lippen?
Sponsorinkomsten van zomerfestivals staan onder druk. Zo hebben Het Zomerfestival en het Dunya Festival geen hoofdsponsor meer. Javaanse Jongens Eetcaf en Samsonic trekken zich terug vanwege het reclameverbod op tabak. En met een zomer vol olympische sporten en voetbalgekte in het vooruitzicht lijkt zelfs de publieke belangstelling onzeker.
Sponsor Magazine, 4 juni 2004

Zomerfestivals: pretpark of broedplaats
Nu de theatergebouwen de deuren sluiten, gaan de straattheaters weer open. De zomerfestivals zijn in aantocht, met theater, dans, opera of kleinkunst. Van Oerol op Terschelling tot Nazomer in Zeeland lijkt de omvang van dit vierde kwartaal elk jaar toe te nemen. Gaat het vooral om vrolijk amusement of is het ook een stimulans voor artistieke ontwikkelingen die niet in het reguliere theater passen?
TM Tijdschrift over Theater, Muziek & Dans, 4 juni 2004

Adank: Investeer fors in grote evenementen:
Feestregime is te krenterig
De gemeente Breda zal fors moeten investeren om grote evenementen de ruimte te geven. De stad is nu te krenterig met het uitgeven van geld voor grote feesten en festivals. Dit zei de wethouder van Economische Zaken, Cultuur en Grondbedrijf, A. Adank bij de presentatie van de nota Bredase Kroonjuwelen, een toekomstvisie op stedelijke evenementen.
BN/ DeStem, 22 mei 2004

Gerrit Kamstra, festivalcordinator: Drentse festivals moeten zich beter verkopen
Een interview met Gerrit Kamstra over de festivals in Drenthe en hoe de Drentse festivals zich beter moeten gaan verkopen. In Groningen worden minder festivals georganiseerd maar deze zijn veel bekender buiten de provincie dan Drentse festivals.
Dagblad van het Noorden, 22 mei 2004

Soulvolle sfeer, geen simpele dreun: Nieuwe dancefestivals kiezen voor fijnbesnaarde programmering
De dancefestivalmarkt lijkt verzadigd met massale housefeesten als Sensation en Strike One. Ondanks dit worden er dit jaar weer door diverse organisatoren nieuwe festivals opgezet, het enige verschil is wel dat deze festivals maatwerk is voor fijnproevers.
De Volkskrant, 19 mei 2004

Subsidie festivals niet evenwichtig verdeeld
Een aantal festivals heeft gezamenlijk protest aangetekend tegen het advies van de Raad voor Cultuur aan staatssecretaris Van der Laan. De grote festivals krijgen meer geld, maar andere festivals moeten daar voor bloeden. Het evenwicht is volgens de directeuren van een aantal festivals zoek.
Brabants Dagblad, 14 mei 2004

Dans om de drinker
Steeds vaker organiseren drankmerken hippe feesten om vooral de jongeren te verleiden. De aandacht van het uitgaande publiek wordt steeds nadrukkelijker opgeist door drankmerken. Dit doen ze niet alleen als sponsor van een feest ze organiseren ook steeds vaker zelf evenementen.
HP/ DeTijd, 7 mei 2004

Festivals Den Haag behoorlijk in de knel
Door het wegvallen van grote tabaksfabrikanten als sponsor, is bij een aantal festivals in Den Haag onzekerheid onstaan over de toekomst.
Brabants Dagblad, 24 april 2004

Gevolg tabaksreclameverbod: Toekomst festivals onzeker
Diverse Haagse festivals, waaronder Parkpop, leven in grote onzekerheid nu tabaksfabrikanten geen evenementen meer mogen sponsoren.
BN/ DeStem, 24 april 2004

Wegvallen sponsor bedreigt festivals
De toekomst van verschillende festivals is onzeker geworden nu tabaksfabrikanten geen reclame meer mogen maken; onder andere Parkpop en Crossing Border zitten in onzekerheid.
De Gooi- en Eemlander, 24 april 2004

Nog meer artikelen vindt u via de website www.knpsl.krnt.nl.
Abonnees van deze website kunnen artikelen bestellen en krijgen 3x per week per e-mail een attendering op nieuwe artikelen die bij hun profiel passen.
Neem 2 maanden lang een gratis proefabonnement.

Auteur: Redactie
468

Reactie verzenden

Share This