Selecteer een pagina

Plezier voor iedereen in KidZcity

Algemeen
Mooi of slecht weer, het maakt niet uit voor de bezoekers van KidZcity in Utrecht. Dit 5.000 m2 grote overdekte kinderspeelparadijs beschikt over zon duizend speelplekken met origineel en gevarieerd kindervermaak.


Op een druilerige zondagmiddag gaan we maar eens kijken: vier volwassenen en twee kinderen (van bijna 4 en 1). Op het industrieterrein waar KidZcity gevestigd is, ontbreken verwijsborden en moet de kaart erbij worden gepakt. Het is druk. De parkeerplaats staat vol en ook langs de kant van de weg is het moeilijk een plekje te vinden. De auto wordt op enige afstand geparkeerd. Nu herken ik ook de plek. Hier was vroeger de overdekte kartbaan. Vanwege toenemende concurrentie en afnemende bezoekersaantallen moest deze wijken voor het kinderparadijs.

KidZcity ligt op verdieping. Op de smalle trap is het dringen. Uitgelaten, watervlugge kinderen duwen om het hardst om boven of beneden te komen. Met de jongste in de buggy de lift genomen. Zou dit een bouwlift zijn? Boven aangekomen betalen we voor de vier volwassenen entree: 13,50 per persoon. Kinderen tot vier jaar mogen gratis. De buggy moet over de toegangspoortjes worden getild. Onhandig maar noodzakelijk: zonder zon poortje zou het aantal niet betalende bezoekertjes te groot worden.

Twee hallen speelplezier
Voor de jongste bezoekertjes tot ongeveer zes zeven is er een gedeelte van ongeveer 1.400 m2 groot, met onder meer een ballonnencarrousel en een klimdoolhof. Dat klimdoolhof is uit veiligheidsoverwegingen verboden voor kinderen ouder dan acht jaar. Van de gebruikers van de baby & peuterspeelhoek geven weinigen gehoor aan de regel dat hier de schoenen uit, en/of plastic overschoenen aan moeten. Op gezette tijden cirkelt hier een dierentrein rond.

Voor kinderen van zes tot twaalf is er het klimkasteel, zeven meter hoog en 600 m2. In dit deel vind je de kinderkart, botsautos en een draaimolen. De reuzenglijbaan is ook bij de ouders en begeleiders in trek. Voor het Starwars ruimteschip staat een rij ongeduldigen te wachten om elkaar te bestrijden met laserpistooltjes. Elk weekend en bij speciale attracties is er kindertheater of varit in de circustent.

Ook aan de begeleiders van de kinderen is gedacht. In beide hallen is een ruim aanbod van stoelen en tafels. In het midden, op de entresol, geeft een restaurant met groot terras uitzicht op de attracties.
Niet alleen bij de oversteekplaats van het treintje, ook op andere plaatsen is het voor iedereen opletten geblazen. Medewerkers houden met videocameras en ter plekke een oogje in het zeil. Zoals in elke speeltuin verwacht iedereen ook van de begeleiders het nodige toezicht.
KidZcity was het bezoek waard. Wij hebben allemaal een leuke middag gehad. Onze oudste dochter is inmiddels met de kinderopvang voor een tweede keer geweest en wil morgen weer. Of het voorspelde aantal van 125.000 bezoekers per jaar gehaald wordt, is vier maanden na opening nog niet te zeggen. Ondanks de door ons op die druilerige zondagmiddag ervaren drukte zijn de wat afgelegen plek, de prijsstelling en gevoelens van onveiligheid mogelijke spelbrekers.

Auteur: Paul Rodenburg; werkzaam bij B@S Consultants, bureau voor onderzoek, ontwikkeling en organisatie van winkels, horeca en vermaak: info@basconsultants.nl
468

Reactie verzenden

Share This