Selecteer een pagina

Redactienetwerk: David Bazen

rubriek: redactienetwerk

Algemeen
Iedere maand stellen zich op deze plaats leden van het redactienetwerk aan u voor. Zij dragen suggesties aan en leveren adviezen voor de verdere ontwikkeling van MMNieuws.


Naam
David Bazen

Leeftijd
37 jaar

Huidige baan
Hoofd marketing / Zakelijk manager bij het Koninklijk Concertgebouworkest

Vorige baan
Hoofd marketing en PR bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Meest recente cultuurbezoek
werk: concert Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van David Robertson, met de wereldpremire van het Flugelhorn concerto van Willem Jeths. Het is altijd weer een genoegen om (voor je werk) naar zon prachtig
orkest te mogen luisteren. De klank van het Koninklijk Concertgebouworkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw is een van de mooiste belevenissen die ik mij kan voorstellen. En onze moderne serie Aanbevolen Avontuur zit vol muziek die je echt in de concertzaal moet horen; niet zo makkelijk allemaal, maar wel een belevenis.

priv: Janaceks De zaak Makropoulos bij De Nederlandse Opera. Opera en film zijn mijn twee favoriete culturele bestemmingen buiten de symfonische sector. Helaas veel te weinig film gezien de laatste maanden.

Meest recente vrijetijdsbezoek
De appeloogst in de veel te grote tuin van mijn moeder. Met al die werkgerelateerde avonden besteed ik mijn vrijetijd niet meer zo snel aan uitgaan.

Favoriete website
Huizen kijken op funda.nl en Italiaanse huizen op casa.it; Nieuws op CNN.com; recepten op cookernet.it en verder gewoon rondzwerven en kijken wat je tegenkomt.

Welke stad gaat het maken
Genua is een verborgen parel. Leuke combinatie van havenstad la Rotterdam en eeuwenoude cultuur, niet al te opgepoetst, rauw.

De belangrijkste trend voor de toekomst
Ik vrees voor toenemende verplatting; Consumptieve fun wordt steeds belangrijker ten opzichte van waardering en verovering van kwaliteit. Kunsteducatie wordt in het mandje van de kunstinstellingen geworpen die daar allemaal heel erg hun best voor doen, maar niet voldoende voor zijn toegerust. Kunsteducatie hoort thuis in het onderwijs; en dan niet consumptief, maar actief, met toneelspelen, muziek maken (doet er niet toe wat, als het maar muziek is), creatief schrijven en tekenen, en dat dan met
goede en enthousiaste ondersteuning vanuit de kunstsector.

468

Reactie verzenden

Share This