Selecteer een pagina

Redactienetwerk: Geert Overdam

rubriek: redactienetwerk

Algemeen
Iedere maand stellen zich op deze plaats leden van het redactienetwerk aan u voor. Zij dragen suggesties aan en leveren adviezen voor de verdere ontwikkeling van MMNieuws.


Naam
Geert Overdam

Leeftijd
52 jaar

huidige banen
directeur Theaterfestival Boulevard (artistieke en zakelijke leiding), directeur Adviesbureau voor Podiumkunsten en kunsteducatie

vorige baan
senior beleidsmedewerker Fonds voor de Podiumkunsten meest recente cultuurbezoek theatervoorstelling Slangekop van Productiehuis Brabant en Wolf ULTD i.s.m. De Kwekerij en Koning Carlos, een bizarre voorstelling van Arnoud Jacobs.

meest recente vrijetijdsbezoek
motorrijden

favoriete website
www.onstage.nl, maar ook www.moose.nl. De eerste website geeft op een heldere manier informatie over wat waar speelt. De website van Moose laat zien hoe een jong genteresseerd publiek omgaat met theater. Zeer lezenswaardig en ook vooral onderhoudend op een inhoudelijke manier.

welke stad gaat het maken
Hopelijk Den Bosch! In die stad is een nieuw elan aan het ontstaan. De samenwerking van allerlei culturele initiatieven neemt in snel tempo toe. En o.a. de nieuwe Verkadefabriek (opening in 2004), nieuwe ambities voor Theaterfestival Boulevard, een nieuwe directie bij het Muziekcentrum Den Bosch, maar ook goed en inhoudelijk functionerende culturele initiatieven als Theater Artemis, Productiehuis Brabant, Muzieklab Brabant, November Music, Internationaal Vocalisten Concours, de Wetten van Kepler en The Lunatics hebben alles in zich om Den Bosch in versterkte mate op de nationale en internationale podiumkunstenkaart te zetten.

de belangrijkste trend voor de toekomst
Ik ben niet zon trendwatcher. Waar ik op hoop, is dat er voldoende aandacht blijft voor de kleinschalige artistiek inhoudelijke podiumkunstproductie en programmeringpraktijk. Juist in een tijd, waarin vervlakking, veel lawaai en geluid, grote gebaren, effectbejag, een overdreven ik-cultuur de toon schijnt te zetten heb ik en hopelijk velen met mij de troost en de schoonheid nodig van kleine producties die met veel passie en inzet zijn gemaakt en waarin vanuit een artistiek inhoudelijke motivatie stelling wordt genomen tegen en gereageerd wordt op een steeds complexer wordende maatschappij. Ook binnen de festivalcultuur in Nederland hoop ik op en verwacht ik een nieuwe speurtocht naar de schoonheid en de kwaliteit van het kleine, van de verstilling.

468

Reactie verzenden

Share This