Selecteer een pagina

Redactienetwerk: Guido de Brabander

rubriek: redactienetwerk

Algemeen

Naam
Guido de Brabander

Leeftijd
53

Huidige baan:
Gewoon hoogleraar Universiteit Antwerpen, cordinator voortgezette opleiding cultuurmanagement. De enige academische opleiding in Vlaanderen in dit vakgebied.

Vorige baan:
Decaan faculteit Toegepaste Economie, UFSIA.

Meeste recente cultuurbezoek:
Tentoonstelling ‘Impact 1902 Revisited’ in het Arentshuis te Brugge. Een kleine, maar schitterende tentoonstelling over de eerste grote expositie van de Vlaamse primitieven en de invloed ervan op de eerste Latemse groep. Tegelijk krijgt de bezoeker een idee van de problemen die bij de organisatie van een mega-expositie komen kijken. Bij de tentoonstelling hoort een zeer leesbaar boekje dat een schat aan historisch beeldmateriaal biedt.

Meest recente vrijetijdsbezoek:
De Veilingstentoonstelling in PSK (Paleis Schone Kunsten) te Brussel. Veilingen en de daarbij behorende tentoonstellingen vormen een niet te verwaarlozen deel van mijn vrijetijdsbesteding. Ik heb namelijk een passie voor de beeldende kunsten en interesse in de merkwaardigheden van het marktmechanisme. Mijn overige vrije tijd besteed ik aan theaterbezoek (in het bijzonder het Toneelhuis) en dansvoorstellingen. Daarnaast vormen citytrips voor mij een hoogst gewaardeerde reisvorm, mits er aan de minimale voorwaarde wordt voldaan dat er een fors pak cultuur mee gentegreerd is (naast terrasjes en restaurants natuurlijk).
Welke stad gaat het maken:
Een stad met een levend cultuuraanbod en een behoorlijke infrastructuur (in Belgi: Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent).

De belangrijkste trend voor de toekomst:
Er zijn veel ontwikkelingen gaande, zodat ‘dynamiek en instabiliteit’ misschien wel de sterkste ontwikkeling vormen. Maar tegelijk zijn de groeiende geschooldheid van het publiek, de toenemende professionalisering van de aanbieders en de toenemende concurrentie evenzeer betekenisvolle trends.

468

Reactie verzenden

Share This