Selecteer een pagina

Redactienetwerk: Heidi Vandamme

rubriek: redactienetwerk

Algemeen
Iedere maand stellen zich op deze plaats leden van het redactienetwerk aan u voor. Zij dragen suggesties aan en leveren adviezen voor de verdere ontwikkeling van MMNieuws.


naam
Heidi Vandamme

leeftijd
33 jaar

huidige baan
Persvoorlichter/woordvoerder Van Gogh Museum, Amsterdam

vorige baan
Sales and Promotion Cordinator Filharmonische Vereniging van Brussel (nu Bozar)

meest recente cultuurbezoek
De fototentoonstelling Rare Snuiters in De Nieuwe Kerk te Amsterdam. De expositie geeft een beeld van hoe Nederlanders sinds de uitvinding van de fotografie in 1839 naar buitenlanders kijken. Gastconservator (en Nederlands bekendste bioloog) Midas Dekkers combineert historische en hedendaagse beelden uit de Fotocollectie Nederland. Het is af en toe erg confronterend te zien hoe wij gewend zijn naar de ander te kijken.

meest recente vrijetijdsbezoek
Ik ben net terug van Vietnam, waar ik een maand heb rondgetrokken. Een prachtig land, aardige mensen en een voortreffelijke keuken: de Amerikaanse sterkok Anthony Bourdain is er in zijn boek A Cooks Tour lyrisch over; ik kan nu bevestigen dat hij geen moment overdrijft.

favoriete website
www.google.com voor de functionaliteit en de achterliggende visie, www.devolkskrant.nl voor de service waarbij je online (en binnen enkele seconden) een volledig artikel uit het archief kunt opvragen, www.tate.org.uk voor zijn voorbeeldfunctie binnen museumland en www.imdb.com omdat het een indrukwekkende filmdatabase is.

welke stad gaat het maken
Hong Kong is volgens mij voor velen nog een grote onbekende als toeristische bestemming. Het is een soort Aziatische variant van New York, met een vergelijkbare dynamiek. Ik heb er met grote ogen staan kijken naar hoe goed de stad is georganiseerd en hoe aan alles is gedacht. De SARS-crisis was een ramp voor het toerisme in 2003, maar ik hoop dat ze er snel weer bovenop krabbelen.

de belangrijkste trend voor de toekomst
Ik waag me niet graag aan dergelijke voorspellingen: dat laat ik liever aan trendwatchers of lifestyle-profeten over. Op museumvlak verwacht ik een verdere professionalisering en (nog) meer service aan de bezoeker. Zo biedt het Van Gogh Museum sinds kort een audiotour in het Russisch en zelfs in het Mandarijn (Chinees) aan. Verder wordt in Nederland druk gexperimenteerd met verruimde openingstijden, dit met het oog op hoe het museum van de 21e eeuw de klant van vandaag en van morgen zo goed mogelijk kan bedienen.

468

Reactie verzenden

Share This