Selecteer een pagina

Redactienetwerk: Inez Boogaarts

rubriek: redactienetwerk

Algemeen

Naam:
Inez Boogaarts

Leeftijd:
40

huidige baan:
directeur Stichting Internationale Culturele Activiteiten/ SICA: een serviceorganisatie op het terrein van het internationale, sectoroverstijgende culturele verkeer. De SICA draagt bij aan het proces van informatievoorziening, deskundigheidsbevordering en afstemming tussen sectoren. De informatievoorziening wordt dagelijks verzorgd via de helpdesk en door middel van informatiebijeenkomsten en buitenlandse bezoekersprogrammas, het SICAmag & de buitenlandagenda Buitengaats. Het (EU) Cultureel ContactPunt is onderdeel van de SICA. Dit jaar verzorgt de SICA de cordinatie van de Nederlandse presentatie in St. Petersburg in het kader van het 300-jarig bestaan van de stad.

vorige baan:
onderzoeker aan de KU Leuven, Instituut voor Sociale en Economische Geografie.

meest recente cultuurbezoek:
RO-Theater, la Recherche du Temps Perdu (1), van Proust. Een zeer sobere, multimediale theatervoorstelling waarbij de live gespeelde beelden via schermen uitvergroot worden. Bij tijd en wijle zeer sterke voorstelling waar de teksten genoeg zijn; soms helemaal niet. Eigenlijk net als het boek, dus.

meest recente vrijetijdsbezoek:
wilgen knotten bij boerende broer van een vriendin in Alblasserwaard in eerste voorjaarszon.

favoriete website:
tja. Heb ik eigenlijk niet. Ik gebruik onze eigen site (www.sicasica.nl) veelal als vertrekstation om verder te zoeken of te klikken. Ik gebruik sommige sites heel gericht om iets te zoeken (bijvoorbeeld popinstituut www.npi.nl of Buitenlandse Zaken www.minbuza.nl) , zomaar surfen om het surfen vind ik niks. Als een site zich niet gemakkelijk laat lezen, klik ik snel weg.

welke stad gaat het maken:
Brussel is met voorsprong al jaren mijn favoriete stad en dat is alleen maar versterkt na er een klein jaar gewoond te hebben. De afwisseling van mooi en lelijk (St. Gillis en Ukkel), oud en verwaarloosd, wijds, metropolitaan, vergane glorie, hypermodern, smaakvol (lekker), kortom Brussels, en de moeite die je moet doen om de stad te begrijpen en te waarderen, zullen de stad nooit alom geliefd maken; gelukkig maar. Laat het maar het best bewaarde geheim blijven.

de belangrijkste trend voor de toekomst:
een trend is het nauwelijks te noemen, eerder een onvermijdelijkheid: zelfs de Nederlandse cultuurwereld kan zich niet langer onttrekken aan de invloed van de EU (van arbeidsvoorwaarden tot subsidiepotten). En met de aanstaande toetreding van 10 nieuwe lidstaten zal het kunstenveld zich anders moeten schikken naar vraag en aanbod. Dat heeft veel positieve kanten (uitbreiding van de markt bijvoorbeeld), maar vergt ook een andere, meer actieve en minder pedante houding van het Nederlandse kunstenveld dat weliswaar internationaal actief is, maar eigenlijk zeer tevreden met zichzelf is.

468

Reactie verzenden

Share This