Selecteer een pagina

Redactienetwerk: Marc Verstappen

rubriek: redactienetwerk

Algemeen

Naam
Marc Verstappen

Leeftijd
41 jaar

huidige baan
directeur Villanella kunsthuis voor kinderen en jongeren, proefstation waarin nieuwe strategien en modellen worden uitgeprobeerd. Doelstelling: interessante hedendaagse kunst (van literatuur tot podium, van muziek tot beeldend) confronteren met nieuwe (vaak jonge) publieken. Bekend van projecten als: De Nachten, Kunstkoters, kunstonderacht, Hotel Ideal, de Inktaap, Kunstbende Vlaanderen.

vorige baan
impresariaat en productiehuis AE Jeux Interdits

meest recente cultuurbezoek
De Nachten in Antwerpen (gedwongen bezoeker bij eigen evenement wegens gebroken arm) en (weer eens) genoten van een jong geconcentreerd publiek dat opgaat in de (door ons gecreerde) onrust van betekenissen en ervaringen (van popmuziek over performance tot literaire statements)

meest recente vrijetijdsbezoek
Kammensstraat Antwerpen (kijken naar jonge shoppende medemens): het verbeten winkelgedrag strekt zich uit over alle lagen van de bevolking / de antropoloog in mij blijft zich verbazen: mijn favoriete hobby dus

favoriete website
eerst www.villanella.be doorklikken naar netstage (Pieter van Bogaert zorgt elke week voor fantastische nieuwe links)
dan www.aldaily.com mooie internationale aanvulling bij nederlandstalige pers
en verder: http://www.paknews.org.pk/; http://www.tonnusoosterhoff.nl; www.kingkong.be; www.willemderidder.com; www.groene.nl;

welke stad gaat het maken
ik hoop Lissabon – maar het blijft een vreemde vraag. Ik heb nog zoveel te ontdekken: van Boedapest tot Warschau; van Valencia tot Groningen.
In Vlaanderen blijft het grappig om te zien hoe men in Kortrijk de tapijtboeren probeert wakker te maken voor de kunst maar dat men eindigt met een CD&V-partijfeest op een nieuw festival. In Nederland doet Tillyburg heel erg zijn best, maar ik blijf me verbazen over het provinciale karakter van de meeste steden. ’t Blijft tobben in de benelux.

de belangrijkste trend voor de toekomst
Ik hou mij min of meer bij mijn vakgebied.
ten goede: globalisering van de kunst; ontwijding van de (kunst)tempels; verder zoektocht naar mengvormen tussen "het sociale" en "het artistieke"
ten kwade: de prijs wordt steeds belangrijker in verhouding tot de waarde; de macht van het getal wordt steeds groter; debilisering van de media

468

Reactie verzenden

Share This