Selecteer een pagina

Redactienetwerk: Stefaan van Ryssen

rubriek: redactienetwerk

Algemeen

Naam:
Stefaan Van Ryssen

Leeftijd:
47

Huidige baan :
lector Hogeschool Gent, muzieksociologie, internationale marketing, marketing informatiesystemen en e-commerce n cordinator module marketing van de opleiding Kunst- en cultuurmanagement van Hogeschool Gent.

Meest recente cultuurbezoek:
Documenta 11 in Kassel. Verplichte trip voor iedereen die met hedendaagse kunst begaan is. Okwui Enwezor heeft letterlijk de grenzen van de Documenta verlegd door een viertal ‘platformen’ te organiseren naast de eigenlijke tentoonstelling. Denken over politiek en kunst, over de kunstenaar en de stad, over waarheid en democratie.

Meest recente vrijetijdsbezoek :
Dunkerque, Gravelines, Eschelbeque, Hondschoote, Cassel, Wormhoudt en Rexpo’de. Kortom Frans-Vlaanderen. Te dichtbij voor veel Vlamingen, niet ver genoeg voor veel Nederlanders en helemaal ver af van Parijs. Een fascinerende streek met ontelbare kleine, ambachtelijke brouwerijen, oorlogskerkhoven, troosteloze akkers en godvergeten dorpen. (De rijstijl van de Franse tractorbestuurders m’agasse.) Het interactieve reliefplan van Grevelingen in het plaatselijke museum is een typisch voorbeeld van wat je met een fantastische technologie niet moet doen.

Welke stad gaat het maken:
Elke imaginaire of virtuele stad, van ActiveWorlds tot de cubes van de Borg. Linz gedurende de zes dagen van het Ars Electronica festival.

Belangrijkste trends voor de toekoms:
Positieve trend: verdere vervaging van de grenzen tussen de kunsten, meer directe en real-time interactie tussen kunstenaars uit verschillende disciplines. Negatieve trends: het verdwijnen van de interactiviteit tussen artiest en publiek. Verdere verkleutering van de massamedia.

468

Reactie verzenden

Share This