Selecteer een pagina

Redactienetwerk: Sylvie Dhaene

rubriek: redactienetwerk

Algemeen
Iedere maand stellen zich op deze plaats leden van het redactienetwerk aan u voor. Zij dragen suggesties aan en leveren adviezen voor de verdere ontwikkeling van MMNieuws.


Naam
Sylvie Dhaene

Leeftijd
31 jaar

huidige baan
museumdirecteur van het Huis van Alijn te Gent (www.huisvanalijn.be). Dit museum, het voormalige Museum voor Volkskunde, kreeg in 2002 de Vlaamse Erfgoedprijs omwille van zijn vernieuwende en creatieve publiekswerking en de wijze waarop aan de omgang met volkscultuur invulling wordt gegeven.

vorige baan
geen. Na de schoolbanken onmiddellijk aan de slag gegaan in het museum.

meest recente cultuurbezoek
het vernieuwde VanAbbemuseum in Eindhoven. Een geslaagde uitbreiding en een fijne openingstentoonstelling. Een architecturaal kader en wellicht dito budget waar we in Vlaanderen alleen maar kunnen van dromen.

meest recente vrijetijdsbezoek
bioscoopbezoek, Hundstage van Ulrich Seidl. Een beklijvende en confronterende film die wel even doet slikken.

favoriete website
www.absolut.com. Niet alleen lekker maar ook een voorbeeld van een uitmuntende creatieve communicatie en marketing.
Andere favorieten zijn www.use-it.be en www.hetpaleis.be, twee leuke en informatieve webstekken die de sfeer en de streefdoelen van deze instellingen goed weergeeft.

welke stad gaat het maken
ik hoop en gok op Gent. Een stad op mensenmaat waar mensen leven en werken en waar het goed vertoeven is voor toeristen. Een stad in beweging, waar de laatste jaren veel inspanningen zijn gedaan om de stad aantrekkelijker te maken, maar waar nog veel mogelijkheden zijn om de stad nog fijner en warmer te maken. Het is aan de Gentenaars om de stadsslogan Gent, Stad van Kennis en Cultuur. Toegankelijk voor iedereen waar te maken.

de belangrijkste trend voor de toekomst
de rol van het internet en van communicatie zal ook in de erfgoedsector steeds belangrijker worden. Een positieve evolutie die toch met de nodige omzichtigheid dient te worden benaderd. Het gevaar van overload als gevolg van de tendens dat er meer en meer overkoepelende instellingen lijken te komen die over het cultuuraanbod communiceren is niet denkbeeldig. De nodige aandacht moet naar maatwerk gaan. Persoonlijk vind ik dat de waarde van de kleinschaligheid en het persoonlijk contact terug meer aandacht verdient.

468

Reactie verzenden

Share This