Selecteer een pagina

Uit de bladen

Algemeen

The British Tourist Authority (BTA) is to promote city-based cultural activities as part of its recovery plan to beat the collapse in tourism triggered by the outbreak of foot and mouth disease. This is just one of a series of measures aimed at rebuilding confidence in the UK as a tourist destination. The immediate priority of the campaign is to disseminate accurate information about what is and isnt possible to do and see in Britain during the crisis, and correct any misconceptions that are held, particularly overseas, about foot and mouth disease.

Cultural tourism poised to fight rural tourism crisis, in: Arts business, 23 april 2001

Het dagelijks provinciebestuur van Zeeland stelt in een (concept)reactie op de Vijfde nota ruimtelijke ordening aan minister Pronk, dat recreatie en toerisme er veel te bekaaid van af komen Het provinciebestuur wijst op het kustbeleid, op het economisch belang van de watersport en op het ontbreken van groene lijnen rond Veerse Meer en Grevelingen. Bovendien ontbreekt een visie op het probleem van permanente en recreatieve woonvormen in de kernen.

Provincie Zeeland kritisch over Vijfde nota ruimtelijke ordening, in: Recreatie en Toerisme, nr 8, 2001

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak haalde Melle Daamen, directeur van de Mondriaan Stichting, uit naar de Nederlandse musea. Ze zouden onderling en in internationaal verband te weinig samenwerken. De praktijk wijst echter anders uit. Er wordt wel degelijk samengewerkt, maar misschien is dat niet duidelijk voor de buitenwereld. Daarbij komt dat samenwerking gevoelig ligt als de partijen van verschillende aard zijn. Als een museum met een tentoonstellingsruimte gaat samenwerken bijvoorbeeld. In die gevallen moet de organisatorische of inhoudelijke kant van de samenwerking per keer goed beoordeeld worden.

De winst van samenwerken, in: Museumvisie, april 2001

De Nota Belvedere uit 1999 had als doel Nederlands cultureel erfgoed te beschermen tegen en op te nemen in ruimtelijke ontwikkeling. De overheid heeft in dat jaar 5,5 miljoen subsidie uitgekeerd aan 37 projecten. Dit jaar wil de overheid, in een tweede subsidieronde, 9,5 miljoen gulden besteden aan projecten op het gebied van cultuurhistorie en ruimtelijke ordening.

9,5 miljoen voor cultureel erfgoed, in Recreatie en Toerisme, nr 8 2001

Staan de sponsors voor Festival Mundial zogezegd te dringen dankzij de zeer inhoudelijke, en min of meer politieke doelstelling, voor de andere festivals ligt dat wat anders. Het Amsterdam Roots festival bijvoorbeeld heeft op dit moment helemaal geen hoofdsponsor.

Feesten met inhoud, in: Sponsor Magazine, nr 3 2001

468

Reactie verzenden

Share This