Selecteer een pagina

Uit de bladen

Algemeen

De grote merken kunnen de belevenismarketing in zijn huidige gedaante afschrijven. De jeugd wil het intiemer, met vrienden en het liefst met meer eigen initiatief.
De huidige flagships van de grote merken zijn te commercieel, te artificieel, onecht en niet vernieuwend. De Disneyficatie van belevenissen wordt in Europa maar heel gebrekkig gewaardeerd.
De experience economy mag blijven, maar hij moet er heel anders uit gaan zien, want de behoefte aan belevenissen blijft onveranderd.
Beleveniseconomie moet veranderen, in: Adformatie 34, 21-08-2003

Als het goed is, en het is vaak niet goed, dan is een evenement niet alleen gekozen vanuit de kans om het evenement te krijgen, maar vanuit de ontwikkeling van de stad. Als het evenement er al is voordat de visie is vastgesteld, dan is het evenement een goede aanleiding om strategisch over de marketing van de stad na te denken.
Zoek samenwerking met andere steden, in: Experience Magazine 33, augustus 2003

De discussie over een kunsthistoricus of manager als museumdirecteur lijkt weinig vruchtbaar. Belangrijker is dat een museum de directeur krijgt die het nodig heeft. Welk profiel deze directeur moet hebben, wordt vooral bepaald door de situatie of fase waarin het museum zich bevindt op het moment dat er een vacature voor een museumdirecteur is.
Gezocht: museumdirecteur m/v, in: Museumvisie 2, juli 2003

Over 10 jaar zal het vaste museumpubliek voor een deel gaan bestaan uit YEEPIES (Young Energetic Elderly People Into Everything): ongeveer 1,9 miljoen jongere ouderen van 45 jaar en ouder met een hoog opleidingsniveau, veel vrijetijd en geld.
Collectieve promotie van musea zou zich dan ook moeten richten op het ontwikkelen van inventieve, doelgroepgerichte acties en campagnes. Kwaliteit, comfort en kennis zullen waarden worden waarmee musea zich kunnen onderscheiden van de concurrerende vermaakindustrie.
De yeepies komen eraan!, in: Museumvisie 2, juli 2003

468

Reactie verzenden

Share This