Selecteer een pagina

Uit de bladen

Algemeen

Transport en entreekosten gelden als belangrijke belemmeringen voor scholen om deel te nemen aan culturele activiteiten buitenshuis. Uit een recent onderzoek in de provincie Utrecht blijkt echter dat deze twee factoren niet doorslaggevend zijn. Veel belangrijker lijkt de motivatie van de school of de betreffende leerkracht te zijn. Als die prioriteit geven aan het bezoeken van culturele instellingen, blijken transport en entreekosten minder grote obstakels dan werd aangenomen.
Oud Nieuws, 2000, nummer 1

Het kunstbeleid in Vlaanderen is gebaseerd op twee uitersten: vage welzijnsvisies enerzijds en neoliberale managementcredos anderzijds. Het is aan de nieuwe minister van Cultuur om de noodzakelijke tussenweg te vinden.
Boekmancahier 42, december 1999

Indien Amerikaanse percentages worden gextrapoleerd zouden in het Verenigd Koninkrijk aan donaties voor de kunstensector van de zijde van individuele burgers nog 350 miljoen kunnen worden opgehaald. Dit is de stelling van David Dixon, fundraising consultant. Waarom laat men dit geld liggen? …because we dont really ask for it properly. The Americans take arts fundraising seriously and, by and large we dont.
ArtsBusiness 45, februari 2000

In de nieuwe economie gaat het niet meer om kostenbeheersing of efficiencyverbetering, het gaat om het goed omgaan met onzekerheid. Het managen van tijd en mensen heeft daarom topprioriteit. Dat was de belangrijkste boodschap van Roel Pieper, hoogleraar E-commerce aan de Universiteit Twente, tijdens het Nationaal Marketing & ICT-congres.
Tijdschrift voor Marketing 12, december 1999

Besturen van instellingen behoren uit te blinken in good governance. In een cultureel bedrijf moet een cultureel ondernemer de leiding hebben, terwijl het bestuur of de raad van toezicht op enige afstand zijn werk doet. Zo komen de eigen verantwoordelijkheid en deskundigheid van de directie beter uit de verf. Het bestuur zelf moet gevarieerd zijn samengesteld.
Uitleg, 16 februari 2000

Het toeristisch-recreatief beleid is verspreid over verschillende ministeries. Omdat het belang van de toeristisch-recreatieve sector met name op het platteland snel toeneemt zou de RECRON dit beleid graag onder gebracht zien bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV). Omdat in de recreatiesector liefst vijftig miljard gulden omgaat en in de visserijsector nog maar n miljard gulden zou dit departement dan wel het ministerie van LNR moeten gaan heten.
REDOC, 2000, nummer 1

De uitgaven aan sponsoring door het Nederlandse bedrijfsleven stijgen in 2000 naar 2 miljard gulden…Dat meldt het Amsterdamse sponsoringadviesbureau GLP naar aanleiding van een door het bureau verricht onderzoek.
Sponsor Magazine, nr.1 2000

468

Reactie verzenden

Share This