Selecteer een pagina

Virtueel doek op voor Leids Uitburo

Algemeen

Op maandag 7 november werd het Leids Uitburo officieel geopend door Ruud Hessing, wethouder Cultuur van de gemeente Leiden. Het Uitburo, dat zich richt op het ontsluiten van het culturele aanbod in Leiden en omgeving, is partner van het Nederlands Uitburo en te vinden op webportal www.uitburo.nl. Met de aansluiting van het Leids Uitburo wordt nu ook het culturele aanbod in deze regio optimaal ontsloten voor héél Nederland.

De website van het Leids Uitburo biedt uitgebreide culturele uitgaansinformatie, net als in de andere regios (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Groningen en Enschede). Via een eenvoudig zoeksysteem kan de bezoeker heel simpel concrete informatie vinden die aansluit bij zijn voorkeur. Het Leids Uitburo zal daardoor bijdragen aan een grotere cultuurparticipatie in het gebied. Het is de bedoeling dat het Leids Uitburo meer wordt dan alleen een website. Nog dit jaar zal een eerste UITmail met tips en aanbiedingen worden verstuurd naar abonnees en genteresseerden en er liggen plannen klaar om op termijn met een Leids Uitmagazine te komen. Ook het stimuleren van online ticketverkoop is een van de scenarios waarop het Leids Uitburo zal inzetten.

Centrummanagement Leiden, waarin diverse winkelverenigingen, de Leidse horeca, KvK Leiden en MKB-Leiden verenigd zijn, en de gemeente Leiden steunen het initiatief op financieel gebied voor de duur van drie jaar.
Het Leids Uitburo wordt ondersteund en gevoed vanuit de citymarketing Leiden. De uitvoerende werkzaamheden voor het Leids Uitburo zijn neergelegd bij Museumgroep Leiden, hierbij in de startfase ondersteund door de stichting Leiden.NU.

Het Nederlands Uitburo (NUB) is een marketinginitiatief van het Amsterdams Uitburo, het Haags Uitburo, Stichting Rotterdam Festivals en Bureau Promotie Podiumkunsten. Het project wordt mede gefinancierd door het ministerie van OCW. Door het voeren van een landelijk uitgaansmerk onder de noemer UITBURO ontstaat een complete, betrouwbare en voor de consument herkenbare informatievoorziening over kunst en cultuur in brede zin.

Auteur: Hans van de Bunte Stichting Leids Uitburo Lammermarkt 35 2312 CL Leiden T 071-5139186 M 06-10740830 E info@leidsuitburo.nl www.uitburo.nl

468

Reactie verzenden

Share This