Selecteer een pagina

Visite leisure: Miracle Planet: meer uit dan je aankan

Algemeen
Met Meer uit dan je aankan presenteert Miracle Planet in Enschede zich alweer twee maanden als het grootste overdekte avonturenpark van Europa. Overal feest, overal vermaak staat er in de brochure die we ons hebben laten toesturen.


Als we op vrijdagmiddag rond 16.00 uur aankomen, is het stil. Bij de CineStar staan wat mensen om een kaartje te kopen voor de film. De twee aanpalende omvangrijke attractiehallen zijn in frisse kleuren neergezet. De deuren zijn nog dicht. Dan toch nog maar even naar de binnenstad van Enschede. Op het Van Heekplein ligt de bouwput voor onder andere het Casino, het binnenstedelijke antwoord op het perifeer gelegen Miracle Planet. De centrum-horeca nodigt niet uit voor een langer bezoek. Terug op Miracle Planet is rond 18.00 uur bistro De vier jaargetijden het drukst bezochte restaurant. Aan de zes mensen die er zitten voegen wij vijf personen toe. De kaart is uitgebreid en gevarieerd. De prijs is acceptabel, het eten verrassend goed. Een goed begin van een avondje UIT in Miracle Planet.

In de naast CineStar gevestigde sport- en evenementenhal is niets te beleven. Het geroep van een dolend groepje klatert door de ruimte. Ze zoeken discotheek The Miracle die zich aan de andere kant van het gebouw bevindt. Bij de Miracle Bowling (12 wedstrijdbanen) is het wel lekker druk en gezellig. We zien dat in de 21e eeuw velen zich goed vermaken met deze klassieker onder de zaalsporten. Dive World (een tien meter diepe waterzuil en duiktoren) en Soccer World (vijf opgeleukte voetbalcafs) zijn echter weer vrijwel leeg. We are not amused.
Bij het binnenkomen in de avonturenhal worden we opgewacht door een aardige jongen die ons vraagt of wij het complex voor het eerst bezoeken. Hij legt uit wat ons te wachten staat. We moeten in ieder geval zo snel mogelijk naar Moon Desert te gaan. Daar is (toevallig?!?) juist op dat moment een groepje aan het rondrijden in de maanwagentjes. Vanaf het terras zien we achter het glas een landschap van zandheuvels. In het donker rijden wat wagentjes met felle koplampen rond. We hebben niet het gevoel dat de beoefenaren van deze maanrace met hun ultieme beleving bezig zijn. In het mijnwerkersrestaurant van Meteor City hebben enkele groepen zich verzameld in de shift van 21.00 uur. Voor fl. 42,50 eten ze onbeperkt van diverse grillgerechten. Vanuit dit restaurant heb je een goed uitzicht op Meteor City. In de runestad, waar volgens de brochure ieder slachtoffer punten oplevert, is evenwel geen leven (meer) te bekennen. Tegen de achtergrond van het zonnige Cote dAzur maakt een eerste groep jonge coureurs zich klaar voor een race in Miracle Karts. Tegen de tijd dat we bij Miracle Mountain aankomen, staat ook hier een eerste groepje klaar voor zijn survivaltocht.
De tocht kan twee uur duren en voert langs watervallen en mega gemuteerde insecten die op de loer liggen om toe te slaan. Wij hebben er niet veel zin in om ze uit hun bomen te schieten.
Nu het donker is, valt de kilheid van de overdag nog leuk ogende boulevard op. Het vrijwel ontbreken van verlichting, de volstrekte leegheid en het ontbreken van rondlopende bezoekers maakt de boulevard tot een troosteloze, spookachtige wereld waar het voor je gevoel niet veilig is. Langzaam komt een surveillerende politieauto over de boulevard aanrijden. Onze beleving is compleet.

Miracle Planet richt zich primair op groepen: bedrijfsuitjes, feesten en partijen. Kom je alleen of in klein verband dan moet je aanklampen bij een grotere groep, toekijken of plaats nemen in de loverseats in de CineStar bioscoop. De attracties van Miracle Planet zijn gericht op de belevingswereld van (jonge) mannen (schieten, hardrijden en voetbal). De discotheek is het domein van jongeren uit de wijde omgeving. Er is geen bijzondere attractie voor kinderen of gezinnen die een dagje uit willen. In de volgende fase zal een kidsworld en skihelling daarin wellicht verandering brengen. Misschien kan in de lege evenementenhal dan ook ruimte worden ingericht met meer op vrouwen gericht amusement, zoals een beauty-fun-farm of ander gespierd vermaak.
De slogan meer UIT dan je aankan blijkt tijdens ons bezoek een dubbele betekenis te hebben. In veel van de attracties was geen activiteit te bespeuren of was simpelweg de deur op slot en het licht uit. De verlichting op de boulevard zal zo snel mogelijk aan moeten.

Auteur: Paul Rodenburg, B@S Consultants
Referenties: e info@basconsultants.demon.nl
468

Reactie verzenden

Share This