Selecteer een pagina

Erfgoed Voedt – Forten en Landschap: Online bijeenkomst Food-Print Utrecht Region i.s.m. Utrecht Food Freedom

Graag nodigen we je uit voor de FPUR bijeenkomst ‘Erfgoed Voedt – Forten en Landschap’ die op 25 maart a.s. zal plaatsvinden vanaf 16.15 uur.

De regio Utrecht produceert lokale voedselproducten, beschikt over een expertisecentrum op het gebied van de korte voedselketen en spant zich in om de Nieuwe Hollandse Waterlinie te laten erkennen als UNESCO werelderfgoed.

Food-Print Utrecht Region (FPUR) organiseert deze 6de bijeenkomst in samenwerking met Utrecht Food Freedom (UFF). UFF wil het cultureel erfgoed en het omringende landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie inzetten ter bevordering van een duurzame en gezonde voedselcultuur in verstedelijkt gebied. Met duurzame landbouw, korte keten, toerisme en natuur (biodiversiteit) is het mogelijk cultureel erfgoed en historisch landschap in te zetten voor gezondheid van mens, dier en milieu.
Tijdens deze bijeenkomst vertellen we je meer over de verbinding tussen burger, boer, cultureel erfgoed, landschap en de leefomgeving. Voor de invulling verwijzen we je graag naar het programma.

Programma
16:15 – 16.20 Introductie en welkomstwoord – Maike van der Maat (moderator)

16.20 – 16.30
Korte introductie FPUR – Karen Hitters (Gemeente Utrecht)
Utrecht Food Freedom inleiding – Bas Kreuger (UFF- Kreuger in Kultuur

16.30 – 17.15 Sprekers:

Hein Pasman | Landschap Erfgoed Utrecht – Landschap en voedsel, de verbinding Erfgoed, Landschap en Voedsel

René van der Veer | De Veldkeuken – Het Utrechtse landschap weer op je bord, Utrechtse granen terug in de bakkerij

Paul Roncken | Wageningen Universiteit & Onderzoek –Participatie en Belevingsaspecten van het landschap

17.15 – 17.20 Afsluiting met call to action – Maike van der Maat (moderator)

17.20 – 17.30 Get-to-together: informele gezamenlijke afsluiting

17.30 Einde

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 23 maart 2021 via het aanmeldformulier.

Voor wie?
Iedereen werkzaam op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorg organisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, erfgoedorganisaties, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, is welkom!

Weet je iemand voor wie dit ook interessant is, stuur dan deze uitnodiging gerust door.

Locatie
De uitzending van deze online bijeenkomst vindt plaats vanuit Fort Maarsseveen. Heb je je opgegeven, dan ontvang je een paar dagen voorafgaand aan het event een link om mee te doen.

Informatie Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met Hester Pruiksma, h.pruiksma@uu.nl of 06-40931114. Food-Print Utrecht Region website.

Utrecht Food Freedom is mede een initiatief van uw uitgever Menno Heling!

468

Reactie verzenden

Share This